Orosz nyelvtanulás

2018-09-20

Ebben a bejegyzésben orosz nyelvtanulási segédleteket mutatunk.

Orosz nyelvtan elsajátítását segítő anyagok

Orosz nyelvtanulásWikipedia – Gyors áttekintő a nyelvről, hogy mire is számíthatsz, ha az orosz tanulására adod a fejed. Itt találod.

Elte Szláv Intézet – A legfontosabb ragozási táblázatok és magyarázatok hozzá. A honlap kinézete ne rettentsen meg. Itt találod.

Beszéljünk oroszul – Magyar nyelvű blog az orosz nyelv működéséről. Itt találod.

 

Íráskészséget fejlesztő anyagok

Lang-8 – Szeretnél jobban írni az adott nyelven, de nincs ki ellenőrizzen? A lang-8 oldalon lelkes anyanyelvűek percek (órák) alatt kijavítják az írásaidat, teljesen ingyen és bérmentve. Ne felejts el te is másoknak segíteni! Itt próbálhatod ki.

Tatoeba – Nem kell többé szenvedni a helytelen mondatok megalkotásával, ugyanis a Tatoeba adatbázisában több tízezer egész mondat található meg, gyakorlatilag minden nyelvre átfordítva, így nem szavakat kell megtanulnunk, hanem valós szövegkörnyezetben ízlelgethetjük azokat. Itt tudod megnézni.

 

Szótanulást segítő anyagok

Memória kurzus – Érezted már úgy, hogy megtanulsz öt új orosz szót és tizet elfelejtesz? Akkor az ötrészes memóriakurzus neked való lesz. Kattints ide a részletekért!

Clozemaster – Ha egy erős alapod van már, akkor mindenképpen próbáld ki, mert remek móka és iszonyatosan hatékony (másrészt a szavak mellett a nyelvtant is észrevétlenül gyakorlod. Ingyenes, a pár dolláros előfizetéssel viszont a hallás utáni szövegértésedet is remekül tudod vele csiszolni.) Erre találod.

Mnemonika – Így jegyezhetsz meg könnyen és gyorsan rengeteg új szót. A részletes leírást erre találod.

Orosz szótár – Korrekt magyar-orosz online szótár, a képernyőn van billentyűzet is, így könnyebben bepötyögheted az orosz szavakat. Ha kezdő szinten vagy, nyugodtan használd ezt a kétnyelvű szótárt, de minél előbb térj át az egynyelvűekre. Erre találod.

Orosz tanulás blog

Orosz nyelvtanulás

2018-09-20

Ebben a bejegyzésben orosz nyelvtanulási segédleteket mutatunk.

Orosz kifejezések - Egészség

2018-08-27

Orosz kifejezésgyűjtemény az egészséggel kapcsolatban.

Névmások az orosz nyelvben II.

2018-07-06

Ebben a bejegyzésünkben az orosz birtosok névmásról és annak ragozásáról lesz szó.